یکی از کاربردهای بسیار مهم اتریوم که در دنیای رمزارزها بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. به وجود آوردن امکان راه اندازی عرضه اولیه کوین یا ICO است. همانطور که گفتیم هر شخصی میتواند بلاک چین شخصی خود را به سادگی و با کمترین هزینه بر روی شبکه Ethereum بسازد و به این شکل کوین اختصاصی خود را تحت استاندارد ERC20 اتریوم ایجاد کند.
افرادی که کوین اختصاصی خود را بر بستر شبکه اتریوم ایجاد میکنند، میتوانند با معرفی اهداف کاری خود و اینکه قصد دارند چه کاری انجام دهند، برای کوین خود بازاریابی انجام دهند و سپس یک ICO برگزار کرده و کوین های خود را به به منظور تامین مالی پروژه بفروشند. برگزاری ICO یک راه بسیار مدرن و راحت برای تامین مالی یک پروژه است.
کارآفرینان در سیستم های سنتی برای تامین مالی راهی جز IPO یا عرضه اولیه سهام ندارند. ورود به بورس نیاز به کاغذبازی و سرمایه زیادی دارد که همه افراد از عهده آن برنمیآیند، اما به لطف ICO هر شخص میتواند پروژه خود را به دیگران معرفی کند و در صورتی که بتواند بازاریابی خوبی انجام دهد، آن شخص میتواند کوین اختصاصی خود را به دیگران بفروشد.
در صورتی که پروژه های معرفی شده در ICO ها به موفقیت دست یابند و بتوانند به اهداف خود برسند، ارزش کوین آنها در بازار بالاتر خواهد رفت و به خریداران اولیه کوین سود خوبی خواهد رسید؛ اما اگر پروژه به موفقیت نرسد یا اینکه صرفا یک کلاهبرداری باشد، ارزش آن کوین به صفر خواهد رسید و خریداران اولیه کوین در ICO تمام پول خود را از دست خواهند داد.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با ICO و چگونگی راه اندازی یک ICO مقاله ICO چیست؟ را مطالعه کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی یافتن یک ICO معتبر، میتوانید مقاله نحوه یافتن یک ICO معتبر را مطالعه کنید.
ایجاد برنامه های غیرمتمرکز (Dapp) بر بستر شبکه اتریوم، یکی از کاربردهای بسیار جالب اتریوم است. برنامه هایی که هم اکنون شما بر روی گوشی یا کامپیوتر خود استفاده میکنید، معمولا یک پایگاه داده مرکزی دارند که اطلاعات شما بر روی آن پایگاه داده ذخیره میشود. شرکت های بسیار بزرگی همچون گوگل و فیس بوک، به واسطه عرضه رایگان خدمات خود، منبع بسیار بزرگی از اطلاعات کاربران خود را در اختیار دارند و از این اطلاعات ارزشمند به هر شیوه که بخواهند استفاده میکنند.
در برنامه های متمرکز علاوه بر اینکه امکان سواستفاده از اطلاعات شما توسط صاحب برنامه وجود دارد، یک نقطه ضعف مرکزی هم وجود دارد و همیشه امکان هک سرور مرکزی این برنامه ها وجود دارد. برنامه های غیرمتمرکز یا Dapp ها این نقطه ضعف ها را ندارند.
اطلاعات ثبت شده در Dapp ها به صورت توزیع شده و غیرمتمرکز ذخیره میشود، در برنامه های غیرمتمرکز شما صاحب اصلی اطلاعات خود هستید و هیچ نهادی کنترل اطلاعات شما بر روی Dapp ها را بر عهده ندارد. بنابراین توسط صاحب برنامه ها از اطلاعات شما سو استفاده نخواهد شد و نگرانی بابت هک و سانسور برنامه وجود نخواهد داشت.
در واقع میتوان Dapp ها را آینده اینترنت دانست که برخی به آن لقب اینترنت 3 را دادهاند. در اینترنت آینده تمام افراد مالک داده ها و اطلاعات خود هستند و در صورت نیاز میتوانند اطلاعات خود را به فروش برسانند. حق کپی رایت داده در اینترنت 3 به صورت کامل رعایت میشود و با ظهور این اینترنت جدید دوره فرمانروایی شبکه های بزرگی همچون فیس بوک، گوگل و آمازون به پایان خواهد رسید. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد Dapp ها، مقاله برنامه غیرمتمرکز (Dapp) چیست؟ را بخوانید و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینترنت آینده، مقاله اینترنت 3 چیست؟ را بخوانید.
با به وجود آوردن فضای اقتصاد توکنی، رسیدن به سازمانهای خودگردان غیرمتمرکز یا DAO ها دور از ذهن نخواهد بود. اگر ایجاد توکن ها و ارزشمند شدن آنها به روال عادی در دنیا تبدیل شوند، مسلما سازمان هایی به وجود خواهند آمد که برای ارزشمند شدن توکن سازمانی خود تلاش میکنند. این سازمان های غیرمتمرکز مدیر ندارند و همه افراد مشغول در این سازمانها برای نفع شخصی خود مجبور هستند تا برای پیشرفت و بزرگتر شدن سازمان تلاش کنند.
پیشرفت و بزرگ شدن یک سازمان غیرمتمرکز باعث گران شدن توکن آن سازمان خواهد شد. بنابراین تمام همکاران آن DAO همواره تلاش میکنند تا بهترین عملکرد را داشته باشند و همواره برای بزرگتر شدن سازمان تلاش کنند. اتریوم بستر ایجاد چنین سازمانهایی را به وجود آورده است.
Defi از نظر لغوی، مخفف عبارت Decentralized Finance یا صنعت مالی غیرمتمرکز است. همانطور که از نام آن پیداست، دیفای در برابر صنعت مالی یا اقتصاد متمرکز (Centralized Finance/CeFi) قرار میگیرد. Defi را شاید بتوان در حال حاضر، بزرگترین دستاورد اتریوم و بزرگترین گام آن در جهت تحول صنعت مالی جهان دانست.
هدف اصلی Defi ها، خارج کردن کنترل و حاکمیت اقتصاد جهان از دست ابرقدرتها و توزیع این قدرت در بین تمامی اشخاص جامعه و نهادهای خصوصی است. در دنیایی که انسانها میتوانند به پول الکترونیک و غیرمتمرکزی دسترسی داشته باشند که تحت کنترل هیچ دولت و بانکی نیست.
پروژههای Defi امروزه به محبوبیت گسترده و چشمگیری دست یافتهاند و هرروزه موارد استفاده جدیدی توسط افراد و شرکتهای مختلف از سرتاسر دنیا به آنها اضافه میشود. در بین دیفای ها، اپلیکیشنهای مربوط به وامدهی و اپلیکیشنهای مربوط به صرافی های غیرمتمرکز نسبت به سایر پروژهها از محبوبیت بیشتری برخوردار شدهاند.
پاسخ ها